nedjelja, 17. prosinca 2017.

BILL GATES

William Henry "Bill" Gates 3., je američki poslovni magnet najbogatija osoba na svijetu, prvi najbogatiji Amerikanac i direktor Microsofta, softverske tvrtke koju je pokrenuo s Paulom Allenom. Tijekom svoje karijere u Microsoftu, Gates je bio izvršni direktor i šef softverske arhitekture, a ostaje i najveći pojedinačni dioničar sa više od 8% redovitih dionica. Također je autor ili suautor nekoliko knjiga.

Bill Gates je dao ostavku na mjestu izvršnog direktora Microsofta u siječnju 2000. godine. Ostao je direktor i utemeljio radno mjesto šefa softverske arhitekture. U lipnju 2006., Gates je objavio da će se prebaciti sa punog u nepuno radno vrijeme u Microsoftu i puno radno vrijeme u zakladi Bill & Melinda Gates Foundation. Svoje je obaveze postupno prepustio Rayu Ozzieju, šefu softverske arhitekture, i Craigu Mundieju, šefu istraživanja i strategije. Gatesov posljednji dan punog radnog vremena u Microsoftu je bio 27. lipnja2008. godine. U tvrtki ostaje kao neizvršni direktor u nepunom radnom vremenu.

Nema komentara:

Objavi komentar

GLUP I GLUPLJI 2 Moj najdraži film je "glup i gluplji 2". Režirali su ga Bobby Farrelly i Peter Farrelly, a glumili su: Jim Ca...